CEMP Experience

Várhegyi András a Fidelio.hu új főszerkesztője

2015. november 05. - b.mimi

A kulturális portál eddigi rovatvezetője november 2-től vette át a kiadvány irányítását Zsoldos Dávidtól.

„Komoly kihívásként és szép feladatként tekintek a főszerkesztői munkára, ami az ország egyik meghatározó kulturális portálja élén egyaránt kell, hogy szóljon az elmúlt közel másfél évtized alatt felhalmozott értékek és a hitelesség megőrzéséről, valamint az idén augusztusban elkezdett strukturális és arculatbeli változások továbbviteléről. Nagyra becsülöm mindazt, amit Dávid az alapítástól kezdve a Fidelio Médiáért tett, és bízom benne, hogy a CEMP-X tanácsadójaként a jövőben is lesz lehetőségünk a közös munkára” - nyilatkozta Várhegyi András.

„Tavasszal azért vettem át újra a Fidelio.hu főszerkesztését, mert a belső átalakulások és a site megújulása közepette ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak. A tényeges főszerkesztői munka egy részét ugyanakkor már az elmúlt fél évben is András végezte, aki ebben az időszakban bebizonyította, hogy nemcsak személyiségét tekintve, de munkabírásával is maximálisan alkalmas erre a feladatra” – nyilatkozta a váltásról Zsoldos Dávid.

Andacs Botond, a Fidelio Média új ügyvezetője szerint: „A szerkesztőség egy emberként András mögött állt, az pedig fel sem merült bennünk, hogy kívülről hozzunk embert. Dávid távozásával olyan kolléga kell erre a posztra, aki a folyamatosságot, a Fidelio legjobb hagyományait tudja képviselni az olvasók és az ügyfelek felé.”


Várhegyi András (1985) újságíró, szerkesztő, kritikus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatott bölcsészettudományi tanulmányokat. 2012 óta dolgozik a Fidelio Médiánál. Több éve vezet színházi beszélgetéseket, közönségtalálkozókat, rendszeresen publikál kulturális folyóiratokban, az írott sajtó mellett pedig rádiós jártasságra is szert tett: 2005 óta vezet és szerkeszt kulturális tematikájú műsorokat a Civil Rádióban, továbbá a Klasszik Rádióban is hétről-hétre hallhatók interjúi.

A Fidelio.hu 2002 szeptemberében indult, 2014 ősze óta CEMP-X kiadványcsoport része. Az elmúlt közel másfél évtized alatt az ország egyik legfontosabb információforrásává, véleményformáló kulturális portáljává nőtte ki magát. A Fidelio.hu körül kialakult aktív internetes közösséget a szellemi élet szakemberei és a kultúrafogyasztó nagyközönség közösen alkotják. A site 2015 augusztusában teljes megújuláson esett át: új designt, letisztult arculatot, egyszerűbb kezelőfelületet kapott, hogy még hatékonyabban tudjon megfelelni a folyamatosan alakuló olvasói igényeknek.

(Forrás: Fidelio.hu)

A médiaajánlat megtekinthető itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://cempx.blog.hu/api/trackback/id/tr168053210
CEMP Experience © 2014 ÁSZF