CEMP Experience

Átalakul a CEMP-X kulturális kiadványcsoport vezetése

2015. november 02. - b.mimi

A Közép Európai Média Zrt. (CEMP) igazgatóságának stratégiai tanácsadójaként, a csoport „kulturális nagyköveteként” tevékenykedik a jövőben Zsoldos Dávid, a kulturális online kiadványokat (PORT.hu, Fidelio, Színház.hu), a print portfoliót, a kulturális és média szegmens sales-területét, valamint a nemzetközi adat üzletágat és a rendezvényszervezési tevékenységet magába foglaló CEMP-X eddigi vezetője. Feladatait Andacs Botond veszi át, a kulturális cégcsoport szakmai munkáját felügyelőbizottság is támogatja majd.

Az operatív feladatoktól közös megegyezéssel, saját kérésére megváló Zsoldos Dávid feladatait ügyvezetőként 2015 novemberétől Andacs Botond veszi át, az újonnan megalakuló szakmai felügyelőbizottság elnöke pedig az anyacég igazgatóságának operatív tagja, Balogh Gabriella lesz. Az adat üzletágért (PORT Data) változatlanul Parragh Gábor, a CEMP-X sales tevékenyégéért pedig Csasztvan Nóra felel.

 „A CEMP-X-ben minden általam eddig felügyelt területre megvan az alkalmas ember, ugyanakkor menedzserként engem elsősorban a szorosabban vett kulturális terület érdekel, amelyre az elmúlt években jóval kevesebb időt tudtam szánni, mint szerettem volna –most lehetőségem lesz erre. Kitűnő szakembereket ismerhettem meg itt, és nagyra értékelem, hogy a CEMP vezetése nyitott volt a közös munka újrahangolására. A kapcsolat nem szakad meg, csak átalakul: stratégiai és kulturális tanácsadóként fogom segíteni a CEMP törekvéseit.” – nyilatkozta a döntésről Zsoldos Dávid.

„A legnagyobb hazai online kulturális kiadványcsoport megvásárlását követő 2015-ös év a reorganizáció időszaka volt, összehangoltuk a két médiacég eltérő munkafolyamatait, megszüntettük a párhuzamosságokat. Valamennyi üzletágban kialakítottuk a jövőben is sikert hozó önálló stratégiáját. A Zsoldos Dávid által vezetett csapat az elmúlt években egyedülálló kulturális portfoliót épített fel, amelynek eredményei a Közép Európai Média (CEMP) cégcsoport fontos önálló tagjaként javultak. Mivel a kiadói operatív munka lekerült Dávid válláról, tudásával, energiájával és elkötelezettségével a maga által is fontosnak tartott területeken tudja segíteni nem csak a CEMP-X, hanem a CEMP csoport egészének tevékenységét.” – közölte a CEMP igazgatósága.

Zsoldos Dávid (1975) a Zeneakadémián végzett, a Fidelio Médiát 2002-ben alapította. A cég 2012-ben összeolvadt a Libri (ma Libri-Shopline) többségi tulajdonában lévő PORT.hu-val, majd 2014 őszén a teljes cégcsoportot megvásárolta a CEMP, azóta viseli a CEMP-X nevet. A hat országban, tíz cégben több mint 120 embert foglalkoztató csoport jelenteti meg a PORT.hu, Fidelio.hu és Színház.hu online kiadványokat, a Fidelio és PORT print magazinokat és a márkamagazin-portfoliót (Müpa Magazin, Opera Magazin, Herend Herald stb.). Az üzletághoz tartozik még a CEMP kulturális médiaértékesítése és rendezvényei, a PORT Ticket jegyszolgáltatás és a Magyar Nagylexikon Zrt. is.

A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) Magyarország egyik legnagyobb hazai tulajdonú online médiacsoportja. Kiadványai közé tartozik többek között az Index-csoport, a portfolio.hu, a napi.hu, a femina.hu, az InfoRádió, illetve a jelen hírben szereplő CEMP-X kiadványcsoport is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cempx.blog.hu/api/trackback/id/tr508043348
CEMP Experience © 2014 ÁSZF